Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Wie ben ik?

Deze vraag is eigenlijk de kern van mijn levenspad en de spil van praktijk Boom-soma.
Deze vraag heeft me van kinds af aan gefascineerd.

Wie ben ik?
Wie ben ik ten opzichte van de ander?
Wie is de ander ten opzichte van mij?
Wie is de ander?

Ik was het kind wat altijd vroeg "waarom doen mensen dat mama?"
Ik was dat kind wat alle autobiografieën las die ik in de bibliotheek kon vinden.
Ik was de jongere die sociaal pedagogische werk ging studeren.
Ik was de adolescent die sociaal pedagogisch hulpverlener werd.
Ik was de adolescent die zich verdiepte in psychologie, filosofie, parapsychologie, spiritualiteit, kleurenleer, chakraleer, boomtekeningen, tarot, Chinese astrologie, Ogham, edelstenen, holisme, massage, en veel meer.

Maar ik was ook het kind met chronische vermoeidheid.
Ik was ook de jongere met chronische hoofdpijn.
Ik was ook de volwassenen met fibromyalgie.
Ik was ook de volwassenen die invalide raakte en bed gebonden werd.

Wie ben ik?

Ik was op zoek naar een antwoord op deze vraag. Ik was op zoek naar mijzelf, naar mijn essentie. En in deze zoektocht zwierf ik langs allerlei levensfilosofieën die mij een dieper inzicht konden geven in mijzelf. Als kind zocht ik naar inzicht in mijn eigen geest. Als adolescent zocht in naar inzicht in mijn eigen spirit en als volwassenen zocht ik naar inzicht in mijn eigen lichaam.

De laatste jaren van deze zoektocht heb ik in bed doorgebracht. Mijn lichaam was zwaar verzwakt door chronische ziekte en ik kon praktisch niet meer functioneren. Ik was alleen met mezelf, dag in dag uit, maand in maand uit, jaar in jaar uit. Ik was alleen met mijn gevoelens, gedachten, pijnen, angsten, wanhoop, geluk en vreugde. Dit was introspectie van een heel ander niveau. Introspectie 2.0 en in deze tijd van introspectie gebeurde er iets. In de zoektocht naar mijn kern ontdekte ik alles wat ik niet ben. En ik begon los te laten. Alles wat niet bij mij paste. Stapje voor stapje, laag naar laag. Ik kwam steeds dichter bij mijn kern En er kwam ruimte om mijn essentie te laten schijnen. Beetje bij beetje. Steeds een beetje meer. Alles loslaten wat ik niet was en laten schijnen wat bij mijn essentie hoort.

Ik had mijn ik gevonden! Was terug gekeerd naar mijn kern. En vanuit mijn kern kon ik mijzelf weer op gaan bouwen. Vanuit wie ik wezenlijk ben. Lichaam-geest en spirit hand in hand samenwerkend, als een geheel. Als een geheeld geheel. Vanuit dit alles is praktijk Boom-soma ontstaan in de vorm zoals hij nu is. Het is alles wat ik op mijn weg naar heel wording ervaren heb als helpend en onderdeel is van mijn eigen IK BEN.

Mijn lichaam is bezig zich te herstellen. Terug te komen van een lange reis die "ziek zijn" heet. Fysiek gezien sta in nu nog aan het begin van dit herstel. Na een lang ziekbed komt ik weer tot leven. Wanneer je gebruik maakt van de diensten die ik aanbied in mijn praktijk zal je mij dan ook ontmoeten in de fase waar mijn lichaam op dat moment is. Je ontmoet mij dan ook precies " daar waar ik ben" in mijn eigen revalidatie. Zoals ik jou ook ontmoet "precies daar waar jij bent". Ik werk dan ook vanuit de zienswijze "ik ben oké, jij bent oké".

Voel je je aangetrokken door mijn verhaal of de activiteiten die ik aanbied voel je dan hartelijk welkom in praktijk Boom-soma!

Liefdevolle groet,

Jessica van Assen